klikk klikkk

Followers

angpa tinggai jejak kat sini no,,, senang skit nak cari lepaih ni.. tq smuaa..

Penat-penat mengajaq.. meh la relek sat tang ni...

cuma kisah cikgu & anak2 murid cikgu jee.. saja nak jadikan kenangan... seronok gak bleh kongsi ngan kamu semuaa..



Monday, February 7, 2011

masa utk pening palaaaaaa....

assalamualaikumm... emmm... dah berhari2 aku trima msg dari member2 yang start tanya pasal soalan keja kusus PSV... aku sendiri pun seram sejuk dok tunggu.. soalan apa la plak kali ni.. & yang utama sekali aku dh tak sabaq nak ajaq anak2 murid aku buat kerja kusus.. behh...





hari ni.. 7/2/2011... jeng!jeng!jengggg!! soalan tu dah di uplodkan kat web LPM.. aku pun dengan kelam kabutnya trus print... n aku pun baca segala soalan yang ada dalam tuu... aikkkkk!!! mana soalan ukirannnn??? awat tak dakkkk?? adeiiii... kurang ebehhh la klu tak dakkk... aku suka ngukir.. n tgk budak2 ngukir.. ralittt... semua sekali ada 9 soalan... budak2 kena pilih 1 je soalan n kena buat kajian pasal tajuk tu... meh le aku boh sinopsis soalan tu.. hehhehe!!


1. Bidang reka bentuk, produk ruang bacaan kanak2 (ni macam sapa2 yang berminat nak jadi arkitek bleh ar buat)

2. Bidang seni halus, produk arca asemblaj utk pertandingan kapal layar

3. Bidang komunikasi visual , produk Ilustrasi hiasan topi keledar (buat design kat topi macam stiker)

4. Bidang kraf, produk lampu hiasan (guna bahan tanah liat)

5. Bidang komunikasi visual , produk kad ucapan 3D

6. Bidang reka bentuk , produk pembungkusan makanan (kerepek ubi)

7. Bidang komunikasi visual , produk papan cerita (untuk iklan kecantikan)

8. Bidang komunikasi visual, produk reka corak set pinggan mangkuk

9. Bidang seni halus, produk cetakan saring


Dalam 9 soalan tu, aku cuma rasa 3 soalan je yang anak murid aku bleh buat.. tak pa la.. kita pakat cuba buat lah ehhh... don't worry my stdnts... we can do it!!!

ok kita tinggai sat crita pasal keja kusus ni.. sebab tak start pun lagi... kali ni cikgu nk crita pasal pasukan bola jaring sek cikgu.. la ni masih di peringkat latihan n masih dalam proses nk tgk kehebatan anak murid cikgu.. dari apa yang cikgu dok tgk kamu dok buat latihan ni.. ada setengah macam main2 je.. kata nk wakil sek.. kena la buat betoi2.. cikgu suka org yg ada semangat.. biaq la badan dia kecik pun.. tp klu dia kuat semangat n berdisplin.. cikgu rasa tak jadi masalah nak pilih kamu main utk pasukan sek..
pastu satu lagi.. cara kamu pakai tudung tuu.. sebijik macam org keja kontrak.. tutup muka2.. lari2 pastu nak baiki tudungg.. adei laa. cemana nak main.. klu bleh pakai tudung tu bgi elok la skit mekk.. oloh laa.. takpo ehh napok muko bulat pun.. toksoh dok malu laa mek weii.. sero nk suruh kamu g pakai terbus jahh... sene skittt.. comei tok penting doh.. displin tu utama... emm..


Tapi ada sesetengah pemain tu cikgu tgk memang ada displin n memang nak wakil sek.. baguss.. cikgu sayang kamu... haaa.. satu lagii.. pasal pakaian kamu tu.. awat mai buat latihan pakai baju adik kamuuu??? laaaa.. kecik semacamm jaa.. pahhh.. tunduk amik bola.. abih napok sgalo... emm.. cikgu dh pesan kann.. pakai baju besaqqq.. besaqqq.. klu tka fahamm.. baju BESARRRR...


jangan pakai bju tido dh laaa.. hehehhe!!!


ok laaa.. cikgu doakan yang terbaik utk kamu semuaaa.. chaiyokkkk utk pasukan bola jaring SMK PINTU GENG KOTA BHARU... berusaha selagi boleh... okk.. lebiuuuu!!!

6 comments:

Mohamad Suffian said...

fuhh nasib baik sy dah habis belajar.. hehe

rosa said...

hehhehe!!! tak pa abg pian.. saya cikgu yg baik.. tak garang punya.. cuma cengeiiii...

Mohamad Suffian said...

uishh cikgu rosa nih.. yg cengeiii lg sy takut..

rosa said...

cengei ada sebab.. tapi tak la secengei cikgu solehh...tak pun cikgu katemi.. saya sempoi je.. jadi cengei bila ada anak murid derhaka.. huahahha!!

yHuS_dCc_X said...

hay...
salam kenal dari aku sobat blogger dari indonesia...

semangt trus ya cikgu rosa...☺☺☺

Cikgu Den said...

opsyen lukisan juga
lukisan kejuruteraan.huhu

Post a Comment